• Orkaboten slideshow Blackfish 560
  • Orkaboten slideshow foto 1
  • Orkaboten slideshow foto 2
  • Orkaboten slideshow foto 3
Afdrukken

Nieuw: de Orka 900!

Specificaties

Met het ontwerp en productie van de Orka 900 richt Hobim Boats zich ook op de professionele (lijnvissers) en de chartermarkt. De 900 is afgeleid van de succesvolle Orka 800.

Waar voorheen een 30 ft zeevisboot met 2 motoren moest worden uitgerust kan men nu volstaan met een motor. Voor deze combinatie is gekozen voor de D6 Volvo Penta 370 PK Heckdrive. Dit blok met commonrail techniek zorgt voor een enorme stuwkracht met behulp van de Duoprop schroeven. Inmiddels is ook een 400 Pk heckdrive van hetzelfde merk op de markt gebracht. Deze is ook uitermate geschikt voor de Orka 900.

DE ORKA 900 DE ORKA 900 DE ORKA 900

De boot haalt een topsnelheid van tegen de 40 knopen, ca 70 km/u. Wat behoorlijk is. Maar belangrijker is het gemak waarmee het schip in planer komt. Het vaart soepel en zuinig en dat voor een combinatie van circa 5 ton.

Dat bij een vlakke zee doorgevaren kan worden is tijdwinst daar de gehele Noordzee als visgebied geldt. Het aanvaren van diverse wrakken op een dag vergroot de vangstkansen. Vanwege het grote visdek is de 900 ook geschikt voor de chartermarkt. Er is ruimte voor 6 opstappers.
De kajuit kan, qua zitaccomadatie, volgens uw eigen wensen ingedeeld worden.

De afgebeelde Orka 900 op deze site beschikt over luchtgeveerde stoelen, hetgeen de vaarcondities zeker op langere trajecten comfortabeler maakt. Het schip gedraagt zich zeer stabiel zowel bij drifftend vissen als voor anker.
De dubbele compartimenten zijn volgespoten met speciaal hardschuim. Totaal volume: ca. 5000 liter. Dit hardschuim in combinatie met p.v.c. kegecell dempt de trillingen ernorm. Verder zorgt dit voor sterkte en compactheid van het schip.

DE ORKA 900 DE ORKA 900 DE ORKA 900


Technische gegevens:

Lengte romp : 9.00 m.
L.O.A. : ankerrol/zwemplateau 10.00 m.
Breedte : 3.10 m.
Hoogte : 3.00 m.
Diepgang : 0.65 m.
Gewicht totaal : ca. 5 ton

Verbruik bij snelheden:
23 knopen, 1 zeemijl : 1,4 l.diesel
30 knopen, 1 zeemijl : 1,5 l.diesel
40 knopen, 1 zeemijl : 1,8 l.diesel

 

Conclusie:
Een zuinig varend en zeewaardig schip geschikt voor duurzame visserij.
Praktisch opgebouwd en daardoor onderhoudsvriendelijk
30 jaar ervaring in ontwerp en bouw van polyester zeevisboten.
Prijs op aanvraag

Bent u geïnteresseerd, kom dan gerust een keer langs! Maak hiervoor even telefonisch een afspraak.