• Orkaboten slideshow Blackfish 560
  • Orkaboten slideshow foto 1
  • Orkaboten slideshow foto 2
  • Orkaboten slideshow foto 3
Afdrukken

Hollanders geven Denen lesje vissen

Bron: Deens vissersblad: Fisk & Fri
Nr. 10 Dec/Jan. 2007/2008

Oktober 2007 zijn Johan van Kley en zijn vismaat naar Denemarken geweest voor een visvakantie. Reeds 4 jaar is Johan in het bezit van een Orka 500 CC, dit naar volle tevredenheid.
Bekend is inmiddels dat ook de Deense viswateren aardig leeggehengeld zijn. De Hollandse vissers bewezen echter dat je nog behoorlijk kabeljauw ('codfish') kunt vangen.

Met de techniek uit de snoekbaarsvisserij werd met het zogenaamde 'verticalen', uitstekend gescoord. Opzich niet bijzonder, maar wel als toepassing, heeft dit de Denen enorm verbaasd gezien de relatief grote vangsten. Aan de kant gekomen waren de Deense sportvissers meer dan nieuwsgierig gezien het resultaat. Veel vragen kwamen los omdat zulke visserij, qua hoeveelheid, al lang niet meer voorkomt.

De kennis uit de snoekbaarsvisserij is dus het geheim die de Denen nog niet kennen. Johan en z'n maat zijn met hun Orka 500 CC uitgenodigd (ook de boot zelf), om het in februari op te nemen tegen de Deense viskampioen. Deze happening wordt vervolgens op TV uitgezonden, dus dat belooft wat.

Inmiddels is er een stuk geplaatst in het grootste vrijetijdsmagazine van Denemarken, 'Fisk & Fri', met onder andere deze foto.

Johan komt uit de wedstrijdvisserij, dus kan wel een visje naar boven krijgen.

Johan: "Afgelopen zomer heb ik nog onder de Engelse kust gelegen met mijn 500 CC. Een hele trip, maar zonder meer de moeite waard, gezien de visserij en het avontuur. Dat je voor dit werk een veilige boot moet hebben is vanzelfsprekend".

535sx DEN groot