1.  Hoe ben je met ons in contact gekomen?
Via visvriend Carey werd ik twee jaar geleden geattendeerd op de nieuwe Orkaboten. Vervolgens hebben wij ons verder verdiept in het aanbod boten. Via internet, hengelsportbladen, hengelsportbeurzen en na contact met een aantal leveranciers viel mijn keus op de Orka KWX 535 van Kees Mostert.

2. .  Welke type boot heb je, bevalt de boot en voldoet deze aan de verwachtingen?
De KWX 535 bevalt me zeer goed. Ben er blij mee en het contact met Kees Mostert en zijn bemanning is uitstekend: hartelijk, open en behulpzaam indien nodig.

3.Hoe zijn met name de stabiliteit en drifteigenschappen van de boot?
De stabiliteit is perfect en de drifteigenschappen, belangrijk bij het roofvissen, uitstekend, ook op snelstromend water. De Orka is snel in plané en bij lagere snelheden goed bestuurbaar. Er zit een tweetakt Evinrude HO 90 motor achter. Deze produceert behoorlijke rook- en waterdampwolken en geeft een penetrante geur. De Evinrude-dealer Vitali Watersport gaat dit probleem binnenkort onderzoeken en naar ik aanneem oplossen.

4.  Hoe wordt het polyester als materiaal ervaren?
Ik heb voor een Orkaboot gekozen omdat deze van polyester is gemaakt en ik geen problemen wilde krijgen met van aluminium vervaardigde boten waar nog weleens gelaste en gepopnagelde naden gaan lekken.

5.  Wat is hoofdzakelijk het visgebied en ben je al in het buitenland geweest met de boot? Wij vissen in openwater zoals het Haringvliet, Volkerak, het IJ en op de rivieren in Nederland. Ben met de boot naar Zweden geweest en ga dit jaar naar Noorwegen. In Zweden heb ik zowel op roofvis gevist als met de familie getourd en met de funband gevaren. Veel plezier met de Orka gehad. Een goede navigatiekaart is uiteraard van belang.

6. Wat is momenteel je leukste (vis)ervaring met de boot?
Onze Zwedenreis, waarin ikzelf uit vissen ben gegaan en op andere momenten met de boot en 7! opvarenden tourde en met de funband lol maakte. Helaas voer ik terwijl we uiterst omzichtig langs onderwater liggende rotspartijen voeren plots tegen een obstakel aan waardoor er een klein stukje polyester van de romp afging. Dit leverde geen enkel probleem op en Kees gaat dit binnenkort repareren.

7. Welk merk trailer heb je en wat zijn je ervaringen hiermee?
De Pega-trailer SH 1500 met elektrische lier. De geleverde rubberkielrol brokkelde af en is vervangen door een PVC-kielrol. De achter- en remverlichtingsinstallatie is inklapbaar, uiterst comfortabel bij het traileren; geen remverlichtingsbalk demonteren.

8. Wat zouden eventuele verbeterpunten van de boot kunnen zijn?
Verbeterpunt zou kunnen zijn minder spatwater bij hoge golfslag en wind. Sommige deksels van de compartimenten sluiten niet perfect af, trekken wat krom, dit kan verbeterd worden.

9.Hoe wordt de prijs/kwaliteit ervaren?
Het is een mooie, goed varende, ruime polyester visboot met ruim voldoende afsluitbare compartimenten. In overleg met Kees Mostert kan de boot aan je persoonlijke wensen aangepast worden. De deskundigheid van het Orkabotenteam en de hoge mate van bereidwilligheid mee te denken, is prijzenswaardig.
De prijs/kwaliteitverhouding van de boten is goed.

Tevens hebben wij onze klanten gevraagd verbeter punten op de schrijven zodat wij ons kunnen blijven doorontwikkelen als het gaat om de ultieme roofvisboot.

Verbeter punten die wij tegenkwamen waren niet altijd goed sluitende luiken en eventuele lijmresten. Inmiddels hebben wij een aanpassing gedaan aan onze mallen zodat de afwatering beter is en de luiken beter sluiten.

Translate »
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
YouTube
LinkedIn
Instagram
×
%d