1. Hoe bent u met ons in contact gekomen?

Ik kende het merk Orkaboten al jaren maar alleen van de zeevisboten totdat ik op de botenbeurs in Utrecht de Orkawhale 475 zag staan en was direct weg van de boot.

2. Bevalt de boot en voldoet deze aan de verwachtingen?

Sinds 3 jaar ben ik in bezit van een zwarte 475 met console en een 50pk Yamaha. Ondanks dat het de kleinste boot is van de Orka familie voldoet deze boot aan mijn verwachtingen. De voornaamste reden dat ik voor de 475 heb gekozen is omdat ik een garage van 5,7 bij 3,6 meter is en de boot er net past. Anders had ik misschien toch voor een 500 gekozen.

3. Hoe zijn met name de stabiliteit en drifteigenschappen van de boot?

De 475 is super stabiel en de drifteigenschappen zijn uitmuntend.

4. Hoe wordt het polyester als materiaal ervaren?

Na jaren met verschillende aluminium boten te hebben gevaren was ik de oxidatie zo verschrikkelijk zat. Daarom is de polyester voor mij een uitkomst omdat ik niet meer hoeft te klussen en meer tijd over heb om te vissen.

 5. Wat voor type visser ben je? 

Ik gebruik de boot om te snoekbaarzen maar ik ben van plan om in de zomer de waterweg op te gaan om de zeebaarzen het leven zuurtje maken.

6. Welk merk trailer heb je en wat zijn je ervaringen hiermee?

De 475 staat op een Pega ZB1350 en dit is volgens mij toch de beste trailer.

7. Wat is momenteel je leukste (vis)ervaring met de boot?

Mijn mooiste visdagen met de 475 heb ik op het Haringvliet en Hollandsch Diep. De boot voelt zich hier het beste thuis en met ruw weer blijf je gewoon droog en dat kan je van mijn vorige boten niet zeggen.

8. Wat zouden eventuele verbeterpunten kunnen zijn?

Wat betreft verbeterpunten heb ik zelf al het een en ander aangepast aan de binnenzijde van de boot. (Zie foto)

9. Hoe wordt de prijs/kwaliteit ervaren?

Als je de prijs van de orka vergelijkt met die van een veel te dure aluminium boot dat krijg je bij Kees veel voor niet te veel geld. De onderhoudskosten zijn bij polyester boot ook veel lager, want als je de corrosie van je alu boot iedere keer moet laten verwijderen dat kost bakken met geld.

Translate »
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
YouTube
LinkedIn
Instagram
×
%d bloggers liken dit: