Fishfinders

Voor een visser is het van essentieel belang om een goed beeld te hebben van de diepten die zich onder de boot bevinden. Een diepgaande analyse van de bodem en het bodemverloop kan je namelijk een hoop vertellen over de vissenpopulatie die hier leeft. Er is geen betere manier om de diepten van het water in kaart te brengen dan aan de hand van een fishfinder. Van origine zijn dit dieptemeters, bedoeld om de diepte van het water te bepalen en het bodemverloop in kaart te brengen. Echter heeft de technologie inmiddels grote stappen vooruit gemaakt, waardoor er nu veel meer mogelijk is aan de hand van deze instrumenten.

Zo kunnen de producten van tegenwoordig zonder problemen vissen waarnemen. In vele gevallen gaat het hierbij om scholen, maar er zijn opties die zelfs losse vissen kunnen spotten. Hierdoor ben je als visser beter geïnformeerd dan ooit over wat er zich onder jouw boot afspeelt. Je weet precies of je een goede visplaats hebt gevonden en wat je hier zoal kunt vinden. Een fishfinder maakt het vissen dus alleen maar leuker! Hieronder kun je meer informatie vinden over fishfinders, welke functies ze bezitten en welke merken te vinden zijn in het assortiment van de Mediawinkel.eu. Dit en meer vind je hieronder.

Welke functies kan een fishfinder bezitten?

Fishfinders maken gebruik van sonar om een beeld te creëren van het water. Er is sprake van sonar wanneer er gebruik wordt gemaakt van geluidssignalen. Deze signalen botsen bewegen zich voort totdat ze botsen op objecten, vissen of de bodem van het water. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat er zich zoal in het water bevindt. Deze informatie kan op meerdere manieren ontvangen worden. Sommige systemen zijn gekoppeld aan een interface waarop je alle info kunt lezen (deze display zit soms inbegrepen bij de finder).

Het is tevens mogelijk om de gevonden informatie van de fishfinder te versturen naar jouw eigen smartphone of tablet aan de hand van een Wi-Fi verbinding. Het is daarnaast mogelijk dat jouw gekozen optie een GPS functie bezit, waardoor nog meer informatie getoond kan worden. Hoe meer informatie, hoe beter je kunt vissen. Daarbij maakt ook het bereik van het systeem verschil. Hoe groter het bereik, hoe meer informatie je kunt vergaren.

Fishfinders maken gebruiken van verschillende soorten technologieën om een beeld te maken van wat er zich in het water afspeelt. Zo is er de downvision technologie, waardoor ze meer informatie kunnen vergaren over de bodem en de diepte. Dankzij een combinatie van sonar en GPS wordt een gedetailleerder beeld gecreëerd. Daarnaast is er sideview technologie, waardoor je ook meer info vergaart over wat er zich zijwaarts afspeelt. Hoe meer detail je kunt vergaren, hoe makkelijker het wordt om vissen op te sporen.

Op welke manieren verschillen fishfinders onderling?

Bij het uitkiezen van een geschikte finder zijn er meestal een aantal factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke keuze die je maakt. Veelal hebben deze te maken met de eigenschappen van de fishfinder en jouw eigen voorkeuren. Prijs is hier een goed voorbeeld van: er zijn meerdere prijscategorieën qua systemen en waarschijnlijk heb je zelf een budget in gedachten dat je bereid bent om te spenderen. De prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen, afhankelijk van de hoeveelheid functies die ze bezitten. Waar zit het verschil hem vooral in?

De goedkopere modellen zijn over het algemeen vrij basic. Het display is klein en bevat relatief weinig informatie. Het vermogen is tevens lager en het bereik is vaak ook minder (alhoewel zelfs de goedkoopste varianten best ver kunnen reiken). Daarnaast zullen er enkele alarmen op aanwezig zijn, bijvoorbeeld om te waarschuwen wanneer het water diep of juist ondiep is. Ook een visalarm behoort tot de mogelijkheden. Wat jouw budget voor de fishfinder ook is, je bent er altijd van verzekerd dat deze waterdicht is.

Duurdere modellen hebben grotere schermen, zowel omdat ze meer informatie tonen op het standaard scherm als dat je aan de hand van geavanceerdere optie een gedetailleerder beeld kunt maken van de bodem. Vaak maken duurdere varianten gebruik van een combinatie van sonar en GPS in plaats van louter sonar. Daarnaast vind je op duurdere fishfinders de nieuwste technologieën, bijvoorbeeld CHIRP technologie, Downvision, ingebouwde Wi-Fi en sideview technologie. Deze factoren verklaren het verschil qua prijs. Meer informatie zorgt er voor dat de algehele viservaring verbetert, maar je betaalt er een hogere prijs voor. Dit is een afweging die je dient te maken wanneer je een passende fishfinder voor jouw boot zoekt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
YouTube
LinkedIn
Instagram
%d bloggers liken dit: