De Orka Whale 475 wordt een steeds completere en breder inzetbare boot. Waar deze boot in het verleden alleen beschikte over een D-certificaat

Categorie D: ontworpen voor de vaart in beschutte wateren tot windkracht 4 op de schaal van Beaufort en een golfhoogte van zo’n 0,3 tot 0,5 meter, bijvoorbeeld binnenwateren. Het noemen van een vaargebied (zonder de bijbehorende wind- en golfkarakteristieken) is riskant, omdat de omstandigheden op het Amsterdam-Rijnkanaal (toegestaan voor de lichtste categorie) wel eens zwaarder kunnen zijn dan op de Noordzee (de op één na zwaarste categorie).

Kunnen we deze boot inmiddels zo aanpassen dat hij ook kan beschikken over het strengere C-certificaat. Dit wil zeggen dat deze “kleine” boot nu ook op de kustwateren ingezet mag worden.

Categorie C: ontworpen voor het varen in kustwateren, riviermondingen, baaien, meren en rivieren tot en met windkracht 6 op de schaal van Beaufort en een golfhoogte van maximaal 2 meter, bijvoorbeeld beperkte kustvaart.

Wanneer de boot uitgevoerd moet worden met een C- certificaat moeten wij enkele aanpassingen doen. Bijvoorbeeld: ingebouwde tank, meer drijfvermogen (geschuimd)

Wilt u meer weten over de CE- categorie klik dan op onderstaande link

 

 

Categorieën: Orka nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
YouTube
LinkedIn
Instagram
×
%d